Een certificaat verzenden naar een Edumatic gebruiker

Procedure

Er zijn twee manieren om een certificaat te zenden naar een Edumatic gebruiker.

Optie 1: Via het tabblad Certificaten.

1. Open het tabblad Certificaten.
  2. Zoek voor uw certificaat.
  3. Klik op het certificaat om te zien welke gebruikers dit certificaat reeds verkregen.
  4. Geef (een deel van) de gebruikersnaam in het Filterveld in (bovenaan rechts).
    Resultaat: Al de gebruikers die het certificaat verkregen en overeenkomen met de zoekterm worden getoond.
  5. Klik op de Drie puntjes naast het certificaat dat u wenst te zenden via mail.
  6. Kies voor Verzenden via mail.

Resultaat: Het certificaat wordt verzonden naar het mailadres (vierde kolom) van deze gebruiker.

Optie 2: Via het tabblad Gebruikers.

1. Open het tabblad Gebruikers (bovenaan).
  2. Gebruik het Filterveld (bovenaan rechts) om te zoeken naar uw certificaat.
  3. In het Filterveld (bovenaanrechts):
    • Geef (een deel van) de gebruikersnaam in.
      Resultaat: Al de certificaten verkregen door deze gebruiker worden getoond.
    • Of geef (een deel van) de naam van het certificaat in.
      Resultaat: Al de gebruikers die het certificaat verkregen hebben worden getoond.cert10.png

4. Klik op de Drie puntjes naast het certificaat dat u wil verzenden via mail.
  5. Klik op Verzenden via mail.
    Resultaat: Het certificaat wordt verzonden naar het opgegeven mailadres (vierde kolom) van deze gebruiker.

Opmerking:

• De mail zal worden verzonden in de taal van het profiel van de Edumatic gebruiker.
  • Als het mailadres van de gebruiker in de Certificatie module niet correct is, zal u opnieuw moeten inloggen in de Edumatic Backoffice en het mailadres van de gebruiker veranderen in zijn/haar account.
  • Het is niet mogleijk om een certificaat te verzenden naar meerdere gebruikers.