Segmenten splitsen en samenvoegen in bronteksten

Achtergrond

Als revisor kunt u bestaande Word-bestanden of XLIFF-bestanden uploaden in de bronteksten module van translationQ, of u kunt een bestaande brontekst kopiëren en plakken.

Wanneer uw tekst is geïmporteerd

• worden Word-bestanden automatisch gesegmenteerd door translationQ op basis van de interpunctie en paragrafen in het document
  • behouden XLIFF-bestanden hun oorspronkelijke segmentatie.

Het is echter mogelijk dat u de segmentatie nog steeds zelf wilt bijwerken of vervangen.

Toetsenbord sneltoetsen

Naast de knoppen die worden weergegeven wanneer u de cursor op een segment plaatst en waarmee u segmenten kunt toevoegen, verwijderen, splitsen en samenvoegen, kunt u segmenten ook beheren met behulp van de volgende sneltoetsen:

Sneltoets Positie van de cursor Functie
Enter Begin van het segment Voeg een nieuw segment toe voor het huidige segment.
  In de tekst Splits het segment in twee segmenten, gebasseerd op de huidige cursor locatie.
  Eind van het segment Voeg een segment toe na het huidige segment.
Backspace Begin van het segment Voeg het huidige segment samen met het vorige segment.