4. Een publicatie plannen op het Edumatic portaal

Achtergrond

Een gevalideerde publicatie is nog niet beschikbaar op het gebruikersportaal. Om de publicatie beschikbaar te maken op het portaal, dient u eerst een planning aan te maken, met andere woorden u dient het beschikbaar te maken voor een of meerdere gebruikers of groepen voor een bepaalde periode.

Procedure

Om een publicatie te plannen in het Edumatic portaal:

1. In de Planningsmodule, klikt u op 'Nieuw' .
  2. In dit scherm:
    • Geef een naam op voor de Planning. Deze naam zal zichtbaar zijn voor de gebruikers in het portaal.
    • Geef de start- en einddatum in waarbinnen de geplande publicatie beschikbaar moet zijn voor de gebruikers via het portaal.
    • (Optioneel) U kunt ook kiezen om ‘Toegang tot de resultaten’ aan te vinken en de periode waarbinnen de publicatie zichtbaar moet zijn in de Review modus.

Tip: Een review instellen is mogelijk voor nieuwe en gepubliceerde planningen.

• (Optioneel) U kan ook een of meer tags toekennen aan een planning.
    • Die zorgen ervoor dat u de planning makkelijk kan terugvinden in het planningsoverzicht.
    • Voeg een of meerdere e-mail berichten toe als u de gebruiker via mail op de hoogte wil stellen.
      U kan mails versturen:
      - X dagen / uren / minuten voor het begin van de planning.
      - X dagen / uren / minuten voor het einde van de planning.
    • U kan een of meerdere publicaties toevoegen aan de planning.
    • U kan een of meerdere gebruikers of gebruikersgroepen toevoegen aan de planning.

Opmerking: De planning wordt automatisch opgeslaan en toegevoegd aan ‘Niet gepubliceerde’ planningen.

3. Opdat het schema zou verschijnen in het portaal, moet u de planning publiceren:
    • Klik op het icon Niet gepubliceerd en bewerk de planning die u wil publiceren.
    • Klik op Publiceren onderaan de pagina.
      Resultaat:
      De geplande publicaties zullen zichtbaar zijn in het Edumatic portaal.

Volgende stap

5. Een publicatie opstarten vanuit het portaal