5. Een publicatie opstarten vanuit het portaal

Achtergrond

Wanneer een of meer publicaties voor jou zijn ingepland, zal je ze terugvinden op je portaal.

Procedure

Om een publicatie te starten via het Edumatic portaal:

1. Ga naar https://www.edumaticonline.com/.
  2. Geef je email en wachtwoord en klik op Aanmelden.
    Resultaat: Het Edumatic portaal verschijnt. Je ziet meteen de publicaties die voor jou klaar staan.

Beschikbare knoppen

Om een publicatie of module te openen, kan je de volgende knoppen gebruiken.

• Start een publicatie. De Startknop is beschikbaar voor publicaties die nog niet zijn gestart. Wanneer u op Start klikt, wordt de publicatie geopend. Er wordt een nieuwe sessie aangemaakt.

• Een publicatie hervatten. De knop Hervatten is beschikbaar voor publicaties die zijn gestart maar nog niet beëindigd zijn.  Wanneer u klikt op Hervatten, wordt uw laatste sessie geopend (u ziet de antwoorden die u eerder hebt ingevoerd).

• Een publicatie opnieuw starten. De knop Herstarten is beschikbaar voor publicaties die zijn gestart maar nog niet beëindigd zijn. Het is alleen beschikbaar voor praktijkpublicaties. Wanneer u op Herstarten klikt, wordt een nieuwe sessie gestart (u ziet uw vorige antwoorden niet omdat u nu in een nieuwe sessie werkt).

• Een publicatie nakijken. De knop Review is beschikbaar voor publicaties die zijn ingepland voor review. Wanneer u op de knop Review klikt, wordt de publicatie gestart in de review-modus. U kunt door de publicatie navigeren en uw antwoorden zien, maar u kunt geen wijzigingen aanbrengen.

Daarnaast is er ook een balk die toont hoever je al gevorderd bent binnen elke publicatie.

Tip: Sommige knoppen zijn misschien niet beschikbaar omwille van specifieke instellingen die door de auteurs gekozen zijn.

Volgende stap

6. Generating reports