Een publicatie opstarten vanuit het portaal

Achtergrond

De door u geplande publicaties worden getoond aan gebruikers die inloggen op het portaal. Ze kunnen nu beginnen met de publicaties.

Procedure

Om een publicatie te starten als gebruiker van het portaal:

1. Ga naar https://www.edumaticonline.com/edumatic5/.
  2. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden.
    Resultaat: Het assessmentQ-portaal verschijnt. U ziet de publicaties die voor uw account zijn ingepland. De huidige publicaties worden getoond onder het tabblad Actueel. Een voortgangsbalk geeft de status van een publicatie aan. Elk type publicatie heeft zijn eigen icoon:
    1. testpublicatie:mceclip0.png
    2. een publicatie gepubliceerd via Safe Exam Browser (SEB): mceclip2.png. Meer informatie.
    3. oefenpublicatie: mceclip0.pngmceclip1.png
  3. Klik op een publicatie om hem op te starten.
    Resultaat: Er wordt een startpagina geopend.
  4. Klik op Starten.
    Resultaat: De publicatie wordt geopend in de assessmentQ player.

Beschikbare opties op de startpagina

Afhankelijk van de actie die voor uw publicatie is toegestaan, zijn de volgende opties beschikbaar op de startpagina:

• Starten: De startknop wordt getoond voor publicaties die nog niet zijn gestart. Wanneer de gebruiker op Start klikt, opent de publicatie in de speler. Er wordt een nieuwe sessie gemaakt.
  • Verdergaan: De knop Verdergaan is beschikbaar voor publicaties die wel zijn gestart maar niet zijn voltooid. Wanneer de gebruiker op Verdergaan klikt, wordt de laatste sessie van de gebruiker geopend (de gebruiker ziet zijn of haar eerder ingevoerde antwoorden).
  • Herstarten: De Herstart-knop is beschikbaar voor publicaties die wel zijn gestart, maar niet zijn voltooid. Het is alleen beschikbaar voor publicaties van het type Oefening. Wanneer de gebruiker op Herstart klikt, wordt een nieuwe sessie aangemaakt (de gebruiker zal zijn vorige antwoorden niet zien omdat hij nu in een nieuwe sessie werkt).
  • Nakijken: De knop Review is alleen beschikbaar voor publicaties die zijn ingepland in de revisiemodus. Wanneer de gebruiker op de knop Review klikt, wordt de publicatie in de revisiemodus gestart. Hij kan door de publicatie navigeren en zijn antwoorden zien, maar hij kan zijn antwoorden niet meer aanpassen.
  • Een 4-cijferige code en aanvullende informatie voor examenpublicaties die beveiligd zijn met Safe Exam Browser (SEB), zie Een examen afleggen in SEB.

Volgende stap

5. Een rapport opvragen.