Sleep in tekst

Achtergrond

Met dit oefentype creëer je sleepvelden in een tekst, waarin kandidaten/studenten woorden of woordgroepen moeten slepen.

Procedure

Ga als volgt te werk voor het maken van een Sleep in tekst:

1. Rechtsklik op de map waarin de Sleep in tekst moet verschijnen.
  2. Kies Nieuw item.
    Resultaat: Het scherm Maak nieuw item verschijnt.
  3. Kies het type Sleep in tekst.
  4. Geef het item een naam.
  5. Bevestig met  OK.
    • Open het tabblad Eigenschappen om metadata toe te voegen of te wijzigen.
    • Open het tabblad Inhoud en klik op  om tekstvelden toe te voegen of op  om afbeeldingen, geluid, video of andere bestanden toe te voegen.
  6. Voeg de tekst voor de sleep oefening in het voorziene antwoordveld.
  7. Zet je cursor op de plaats waar je een invulveld wilt toevoegen.
  8. Klik op + Invulveld.
    Resultaat: Het tabblad Invulveld onderaan het scherm wordt geactiveerd.
  9. In het tabblad Invulvled: klik op Waarde om het te slepen woord of de woordgroep in te vullen.
  10. Geef aan of dit antwoord juist of fout is en voeg een score en eventueel feedback voor dit specifieke antwoord toe.

Tip: De studenten/kandidaten zullen de sleepelementen telkens in een willekeurige volgorde zien.

Tip: Om een sleepveld te verwijderen:
Klik op het invulveld en klik daarna op de knop - Invulveld.

Sleepwoorden toevoegen zonder sleepveld

Om de oefening gevarieerder of moeilijker te maken, kan je extra sleepwoorden bijmaken.

Bijvoorbeeld: een tekst met drie sleepvelden maar met vijf sleepwoorden. Deze extra sleepwoorden noemen we drags without drops (sleepwoorden zonder sleepveld).

Om extra sleepwoorden zonder sleepveld te maken, ga je als volgt te werk:

1. Klik op een sleepveld in de tekst.
  2. Voeg een extra oplossing toe in de kolom Waarde van het Sleepveld tabblad onderaan het scherm.
  3. Laat het vakje bij Correct leeg en zet de score op 0.
    Resultaat: deze Waarde verschijnt als nieuw sleepwoord bovenaan bij de sleepkeuzes.
    Dit woord moet dus niet gesleept worden...