De player template van een publicatie aanpassen

Achtergrond informatie

Als auteur kan u de instellingen van de Edumatic player voor een bepaalde publicatie bepalen. Voorbeelden van instellingen voor de player zijn de weergave van de player, de instellingen op itemniveau, waarschuwingen etc.

Player instellingen voor een publicatie worden bepaald in de player template. Edumatic voorziet de volgende standaard player templates:

• Een Test player template voor tests.
    Als u de test player template gebruikt, dan zullen de knoppen voor Verbetering en Oplossing niet verschijnen in de Edumatic player. Deze template wordt automatisch geselecteerd als u een test opmaakt.
  • Een Exercise player template voor oefeningen.
    Als u de excercise player template gebruikt, dan zullen de knoppen voor Verbetering en Oplossing wel verschijnen in de Edumatic player. Deze template wordt automatisch geselecteerd als u een oefeningenpublicatie wil maken.
  • Een standaard Review player template die enkel de antwoorden van de gebruikers toont. Voor meer informatie over de review template, zie Een review template instellen.

Voor zowel tests als oefeningen kan u manueel de standaard selectie aanpassen van de player template of de player template instellingen.

• Instellingen op publicatieniveau

Tip: Onder Taal van de interface kan u de taal van de publicatie selecteren. u kan kiezen tussen:

• Taal van de gebruiker, dit is de taal waarin de instellingen van het account van de gebruiker staan. Dit is de standaard instelling.
    • De taal van de publicatie, dit is de taal die in de instellingen van de publicatie bepaald is.
    • Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans en Spaans
  • Instellingen op item niveau
    • Generieke instellingen voor alle oefentypes
    • Generieke instellingen voor een specifieke oefening
      Voor meer informatie ga naar het web artikel in verband met dat specifiek type.

• Weergave player
    • In deze tab kan u kiezen om het inhoudsoverzicht (links of rechts) te tonen aan de gebruikers door Legende in de mappenstructuur tonen aan te vinken.
  • Na afsluiten
    • In deze tab kan u instellen wat er gebeurt met de player nadat een oefening afgewerkt is.
  • Titels, help en waarschuwingen aanpassen
    • In deze tab kan u titels, help en waarschuwingen toevoegen en aanpassen.

Tip: U kan de standaard titel voor voorbeelden en vragen aanpassen naar de naam van het item door in het veld {itemname} te schrijven.

Procedure

Ga als volgt te werk om de player template van een publicatie aan te passen:

1. Ga naar de Publicatie modile en kies voor In aanmaak of Te valideren
  2. Klik op Wijzigen  in de meest rechtse kolom naast de publicatie die u wenst te wijzigen.
  3. Open het tabblad Player template.
    • Als u wenst een player template te wijzigen naar een van de standaard player templates of een andere player template die u opgeslaan heeft:
      1. Klik op Player template selecteren.
      2. In het Selecteer player template scherm selecteert u de gewenste template.
      3. klik op OK.
    • Als u enkel voor deze publicatie wenst een player template te wijzigen:
      • selecteer een van de onderstaande tabs en stel de player template in naar uw wens.

4. Klik op Bewaren.