Over publicaties: Test tegenover oefening

Test tegenover oefening

Er zijn twee types publicaties:

• Test, herkent u aan .
  • Oefening, herkent u aan .

Het belangrijkste verschil tussen test en oefening is:

Test Oefening
Een test zorgt ervoor dat gebruikers hun kennis over een bepaald onderwerp kunnen testen  Een oefening is bedoeld om gebruikers oefeningen te laten maken op een bepaald onderwerp
Gebruikers kunnen een test maar één keer afleggen. Gebruikers kunnen een oefening een
oneindig aantal keer opnieuw maken.
Er wordt geen verbetering of oplossing getoond voor de items uit de test. De verbetering en oplossing van de oefening wordt getoond.
Er wordt geen feedback getoond. Er wordt feedback getoond (als die voorzien is)

*Een gebruiker kan de oefeningen een oneindig aantal keer maken als de oefening voorzien is in de Edumatic portal. Als een oefening gemaakt kan worden door middel van een toegangscode, dan kan een gebruiker de oefening maar één keer gemaakt worden.

Over de Edumatic HTML5 player

Edumatic inhoud (publicaties) wordt in de Edumatic player getoond. Vanaf Edumatic V3.16 gebruikt Edumatic een HTML5 player, waardoor de gebruiker de inhoud op alle standaard browsers (recente versies), bestuurssystemen (inclusief iOS) en op vaste en mobiele toestellen kunnen raadplegen.

Items dat een Edumatic opname bevatten hebben nog steeds nood aan een Flash player in de browser. Dit is nodig voor de oefeningen met opnames of dialogen die een stemopname bevatten.

Het gedrag van deze oefeningen als volgt zijn:

• Op desktop toestellen met Flashondersteuning zal een stem opname werken.
  • Op desktop toestellen zonder Flashondersteuning zal een bericht getoond worden dat de gebruiker informeert dat een Flash browser plugin moet geïnstalleerd worden.
  • Op toestellen dat geen installatie van Flash ondersteuning toestaan (iOS, Android via Google Play Store sinds V4.1 Jellybean) zal de inhoud getoond worden, maar de opname knop zelf zal niet actief staan.

Status van een publicatie

Een publicatie kan de volgende status hebben:

• In aanmaak
    Dit is de eerste status van een publicatie. Zolang de publicatie in aanmaak is, zijn er geen beperkingen om de publicatie te bewerken. Voor publicaties die in aanmaak zijn is er een link tussen de items in de publicaties en de items in de Itembank. Als je aanpassingen doet in de items in de Itembank worden de items in de publicaties ook aangepast.
  • Te valideren
    Als u een publicatie aangemaakt of bewerkt hebt, maar u wil dat een derde persoon (bv een collega of verantwoordelijke) het nog eens nakijkt en goedkeurt, dan kan u een mail ter kennisgeving naar die persoon sturen en dan zal de publicatie de status Te valideren krijgen.

Zie ook Een publicatie valideren door een derde persoon

• Gevalideerd
    Iems in gevalideerde publicaties zijn iet meer gelinkt aan de Itembank. bijgevolg zullen de aanpassingen in de Itembank dus geen invloed meer hebben op de gevalideerde publicaties.
    Zie ook Een publicatie valideren.
    Gevalideerde publicaties aanpassen is enkel mogelijk voor oefeningpublicaties en niet voor tests.
    Zie ook Een gevalideerde oefeningpublicatie aanpassen.

Opgelet: Voordat een publicatie aan een gebruiker kan voorgesteld worden, moet die nog eerst gevalideerd worden.

• Gearchiveerd
    Gevalideerde publicaties (en hun logs) kunnen niet verwijderd worden. U kan wel gevalideerde publicaties archiveren. Gearchiveerde publicaties zullen de status Gearchiveerd meekrijgen. Standaard worden de resultaten van gearchiveerde publicaties niet in de rapporteringsmodule getoond, maar u kan altijd de resultaten van gearchiveerde publicaties terug oproepen.