Een opgeladen bestand manueel scoren

Achtergrond informatie

In de Edumatic module Manueel Scoren kan een coach de volgende soorten antwoorden manueel scoren:

Als een coach een manuele correctie opslaat, dan verandert de publicatie naar de Evaluatie modus.

• Zolang de publicatie in evaluatie modus is, zijn de veranderingen aan de scores niet zichtbaar voor de gebruiker.
  • Als de coach zijn aanpassingen toepast, zullen de aangepaste scores zichtbaar zijn voor de gebruiker.
  • Als de coach de aanpassingen toegepast heeft, zullen de updates van de sessiescores en de items verwijderd worden en de publicatie zal naar de originele status terugkeren.
  • Zolang de coach de veranderingen niet toepast of verwijdert, zullen de geüpdatete itemsessies vaststaan voor andere coaches. Als de evaluatie modus toegepast of verwijderd werd, zullen alle items en de vaststaande itemsessies verwijderd worden.

Als de coach een manuele verbetering opslaat, dan verandert de publicatie naar de evaluatie modus. Een gele balk verschijnt dan bovenaan het scherm dat zegt dat de publivatie in evaluatie modus is.

In het publicatieoverzicht in de module Manueel scoren zal er naast de publicatie die u aan het evalueren bent een uitroepteken verschijnen.

Procedure

Om een opgeladen bestand manueel te scoren

1. Ga naar de Manueel Scoren module en open een itemsessie (dus het antwoord van een gebruiker op een item).

Tip: Om een itemsessie te openen kan u via item, via gebruiker of via groep verdergaan.

2. Verbeter het bestand van de gebruiker. U kan het bestand bekijken door er op te klikken
  3. Selecteer Score overschrijven in het tabblad Evaluatie onderaan.
  4. Geef de score in.
    Optioneel: geef commentaar.
  5. Klik op Bewaren.
    Resultaat: Van zodra u op Bewaren klikt ziet u een gele balk bovenaan uw scherm dat aanduidt dat de publicatie in evaluatie modus is.
  6. Herhaal stap 2 tot 6 voor alle antwoorden.
  7. Als u:
    • Uw aanpassingen wil publiceren, klik dan op Toepassen bovenaan op het scherm.
      Resultaat: In de backoffice is de gele balk weg. Het geüpdatete rapport wordt aan de gebruiker getoond via de publicatie review (indien mogelijk).
    • Uw aanpassingen ongedaan wil maken, klik dan op Ongedaan maken.
      Resultaat: In de backoffice is de gele balk weg. Het rapport ziet er terug uit zoals voorheen.