Een open vraag manueel scoren

Procedure

Ga als volgt te werk om een open vraag manueel te scoren:

1. Ga naar de Manueel scoren module en open een itemsessie (dus het antwoord van een gebruiker voor een item).
    Tip: Om een itemsessie te openen kan u via item, via gebruiker of via groep verdergaan.
  2. Verbeter het antwoord van de gebruiker:
    Als u  Ga als volgt te werk:
    De score voor de itemsessie wilt aanpassen,
    1. Klik op Score overschrijven in het tabblad Evaluatie onderaan
    2. Vul de score in
      • Optioneel: vul commentaar in
    3. Klik op Bewaren.
      Resultaat: De score voor deze itemsessie wordt geüpdatet in het scoreoverzicht links

Opmerking: Als u manueel de score voor een itemsessie updatet, zullen deze itemsessie en de trefwoorden voor dit item vastgezet worden voor andere coaches zolang u in de evaluatie modus blijft. Zie onder voor meer info

De negaties, trefwoorden en/of scoring voor het item wilt aanpassen,
    1. Klik op de overeenkomstige tab onderaan.
    2. Pas aan waar nodig.
    3. Klik op Bewaren.
      Resultaat: De scores voor al de sessies voor dit item worden herberekend in het scoreoverzicht links.

Opmerking: Aanpassingen aan negaties, trefwoorden en scoring zijn enkel van toepassing op het item in de publicatie. Het originele item in de Itembank blijft ongewijzigd.

Van zodra u op Bewaren klikt, ziet u een gele balk bovenaan uw scherm dat aanduidt dat de publicatie in evaluatiemodus is. Voor meer informatie over de Evaluatie modus, zie Over manueel scoren.
  3. Herhaal stap 2 voor alle antwoorden van de gebruikers.
  4. Als u:
    • Uw aanpassingen wil publiceren, klik dan op Toepassen bovenaan op het scherm.
      Resultaat: In de backoffice is de gele balk weg. Het geüpdatete rapport wordt aan de gebruiker getoond via de publicatie review (indien mogelijk).
    • Uw aanpassingen ongedaan wil maken, klik dan op Ongedaan maken
      Resultaat: In de backoffice is de gele balk weg. Het rapport ziet er terug uit zoals voorheen.