Een gebruiker registreren

Procedure

Ga als volgt te werk om een gebruiker te registreren:

1. Ga in de Management module naar Gebruikers.
  2. Klik op '+Toevoegen' onderaan het scherm.
    Resultaat: Het registratiescherm verschijnt.
  3. Vul de volgende informatie in:
      • Naam (= familienaam)
      • Voornaam
      • E-mail
      • Gebruikersnaam
        In dit veld kun je een (unieke) identificator invullen, zoals een personeelsnummer of studentennummer. Indien niet beschikbaar, kun je een kopie van het e-mailadres invullen.
      • Optioneel: RRN (ID-nummer)
      • Optioneel: Geboortedatum
      • Taal (Kies uit de keuzelijst)
      • Een wachtwoord
      • Als je niet klikt op Wijzig wachtwoord, zal Edumatic automatisch een wachtwoord aanmaken voor de nieuwe gebruiker en deze login informatie verzenden via e-mail.
        Als Wijzig wachtwoord toch is geselecteerd, geef dan een wachtwoord in en vink Stuur een e-mail aan als je wil dat de nieuwe gebruiker zijn login informatie krijgt via mail.

Opgelet: Als Zend e-mail niet is geselecteerd kan de login informatie verloren gaan als de neiuwe gebruiker niet op de hoogte werd gebracht van zijn account.

4. Klik op OK om te bevestigen.
    Resultaat: De gebruiker zal een e-mail ontvangen met de login informatie. U kan het vakje ‘Stuur een e-mail’ uitvinken als u niet wil dat de gebruiker een e-mail ontvangt met zijn of haar login informatie..