Een groep Backoffice gebruikers aan een systeemgroep linken

Achtergrond informatie

Als u een groep van backoffice gebruikers aangemaakt hebt, moet u deze linken aan een of meerdere systeemgroepen om de backoffice gebruikers toegang te geven aan de relevante Backoffice modules.
Bijvoorbeeld:
Een groep auteurs moet aan de systeemgroep Auteurs gelinkt worden om toegang te hebben tot de modules Itembank, Scenario’s, Publicaties en Mediabibliotheek.

Als een groep gelinkt is aan een systeemgroep, dan krijgt de groep automatisch alle toegangsrechten van de systeemgroep.
Bijvoorbeeld, als de systeemgroep Auteurs toegang heeft tot een boom in de mediabibliotheek die ‘Algemene bibliotheek’ heet, dan zullen alle gebruikers van de groep die gelinkt is aan de systeemgroep Auteurs toegang tot deze boom hebben.

Procedure

Ga als volgt te werk om een groep te linken aan een systeemgroep:

1. Ga in de Management module naar Groepen.
  2. Klik op Wijzigen in de meest rechtse kolom naast de Systeemgroep waaraan u een groep wil linken

Tip: Systeemgroepen hebben geen Verwijder-icoontje naast hun naam omdat deze niet verwijderd kunnen worden.

3. Open het tabblad Groepen en klik op Toevoegen onderaan de pagina.
    Resultaat: Het scherm om groepen toe te voegen verschijnt.

4. In het scherm Groep toevoegen:
    • Geef (een deel van) de naam in van de groep die u aan de systeemgroep wil linken.
    • klik op Enter om de zoekopdracht te starten.
      Gevolg: De groep (indien die bestaat) zal dan getoond worden.
    • Selecteer deze groep en klik dan op OK.