Invullen: gebruik de tekst filtering opties

Achtergrond

Het antwoord op een invuloefening van een kandidaat/student kan kleine verschillen bevatten in vergelijking met het correcte antwoord. Verschillen zoals het al dan niet gebruiken van een hoofdletter of leestekens. De tekst filtering optie biedt de mogelijkheid om deze kleine verschillen te negeren bij het corrigeren van de invuloefeningen.

Als de auteur kunt u kiezen om:

• Leestekens negeren
  • Diacritische tekens negeren
  • Hoofdletters negeren
  • Spaties negerenSchermafdruk_2018-03-19_15.07.34.png

Als auteur geeft u het correcte antwoord in en u selecteert welke verschillen mogen worden genegeerd.

Both answers ‘Aids’ and ‘A.I.D.S’ are correct, because the differences in punctuation and case are ignored compared to the correct answer ‘AIDS’.

Procedure

Om een tekst flilter toe te voegen aan een invuloefening, gaat u als volgt te werk:

1. In de itembank, maakt u een 'Invullen' item aan en u voegt één of meerdere tekstvakken aan.
  2. Klik op een tekstvak om het overeenkomstige tabblad te openen onderaan.
  3. Doe één van de volgende zaken:
    Wanneer u ... wilt wegfilteren Dan...
    Leestekens Selecteer Leestekens negeren.

Tip: Kijk onderaan voor een lijst van leestekens die weggefilterd zullen worden.

Diacritische tekens Selecteer Diacritische tekens negeren.
    Tip: Kijk onderaan voor een lijst van diacritische tekens die weggefilterd zullen worden.
    Hoofdletters Selecteer Hoofdletters negeren.
    Spaties Selecteer Spaties negeren.
    Twee of meer van bovenstaande opties Selecteer de overeenkomstige tekst filtering.
  4. Klik in het Antwoordveld onderaan.
  5. Geef het correcte antwoord in.

Leestekens

Al de Unicode tekens behalve de tekens hieronder opgelijst:

• Al de tekens tussen a-z, A-Z en 0-9
    • Spaties
    • >, /, \
    • Al de Unicode tekens tussen 00C0 en 00FF

Voor meer informatie over de Unicode tekens, zie http://unicode-table.com/en/#control character.

Diacritische tekens

ä, ë, ï, ö, ü, ÿ , Ä, Ë, Ï, Ö, Ü, á, é, í, ó, ú, ý, Á, É, Í, Ó, Ú, Ý, à, è, ì, ò, ù, À, È, Ì, Ò, Ù â, ê, î, ô, û, Â, Ê, Î, Ô, Û, ã, ñ, õ, Ã, Ñ, Õ, ç Ç