Werkwoordsvervoeging

Achtergrond

Een voorbeeld van een Werkwoordsvervoeging item type in de backoffice:WWvervoeging.png

Procedure

Ga als volgt te werk om een Werkwoordsvervoeging te maken:

1. Klik rechts in de map waarin u de Werkwoordsvervoeging wilt aanmaken.
  2. Selecteer Nieuw item
    Resultaat: Het scherm Maak een nieuw item aan verschijnt.
  3. Selecteer het item type Werkwoordsvervoeging.
  4. Geef het een naam.
  5. Klik op OK.
    • In het tabblad Eigenschappen om de metadata van dit item toe te voegen of aan te passen.
    • In het tabblad Inhoud, klik op het Tekst invoegen icoon om een opdracht toe te voegen .
  6. De eerste lijn in het oefeningentype Werkwoordsvervoeging is een voorbeeldoefening die aan de student getoond zal worden:
    • Kies de werkwoordstijd in de eerste uitschuiflijst.
    • Kies de persoon in de tweede uitschuiflijst.
    • Kies enkelvoud of meervoud in de derde uitschuiflijst.
    • Vul het voorbeeldwerkwoord in, eventueel de vertaling eronder.
    • Het juist vervoegde werkwoord vult u rechts in.
  7. De eigenlijke oefening begint op de tweede lijn. U vult alle nodige informatie in die de student nodig heeft om het werkwoord te vervoegen.
  8. Laat het tekstvak meest rechts open. Hier zal de kandidaat/student het antwoord invullen.
  9. Selecteer dit vak.
    Resultaat: dit Tekstvak tabblad wordt geactiveerd onderaan het scherm.
  10. Vul het antwoord in in de Waardekolom.
  11. U kan dan een maximum aantal karakters aanduiden. Dit zijn de karakters die al getoond zullen worden in het antwoordvak voor de student