Dropdown op figuur

Achtergrond

Een Dropdown op figuur item type is sterk gelijkend aan een Dropdown in tekst item type met de belangrijke nuancering dat kandidaten/studenten bij een Dropdown op figuur uit minder en specifiekere mogelijkheden moeten kiezen.

Procedure

Ga als volgt te werk voor een Dropdown op figuur item:

1. Klik rechts in de map waarin u de Dropdown op figuur wilt aanmaken.
  2. Selecteer Nieuw item
    Resultaat: Het scherm Maak een nieuw item aan verschijnt.
  3. Selecteer het item type Dropdown op figuur.
  4. Geef het een naam.
  5. Klik op OK.
    • In het tabblad Eigenschappen om de metadata van dit item toe te voegen of aan te passen.
    • In het tabblad Inhoud, klik op het Tekst invoegen icoon om een opdracht toe te voegen .
  6. Klik op + Achtergrond om een achtergrondfiguur toe te voegen.
  7. Selecteer een afbeelding uit de Mediabibliotheek of een lokale map.

Waarschuwing: Een achtergrondfiguur kan niet verwijderd worden eens ze toegevoegd werd, want dit type oefening kan niet zonder achtergrondfiguur. Maar de figuur kan wel vervangen worden door op ‘+ Achtergrond’ te klikken en dezelfde procedure te volgen zoals hierboven beschreven.

8. Klik op ‘+Keuzelijst’ om een keuzelijst toe te voegen.
  9. Als u op een nieuwe keuzelijst klikt, zal het tabblad ‘Tekstvak’ geactiveerd zijn onderaan het scherm.
  10. Klik op ‘Waarde’ om het eerste mogelijk antwoord te geven.
    • Controleer het vierkantje voor het juiste antwoord.
    • Laat het open voor een onjuist antwoord.
    • Geef een score voor het antwoord.
    • Geef specifieke feedback voor het antwoord.Daarna vult u de andere waardes in:
  11. Tip: Let op de volgorde van de antwoorden: de studenten zullen de antwoorden in de volgorde zien die u nu ingeeft.

Referentie: Zie Advanced features of Drag & drop text on background

• Initiële waarden toe te voegen
  • Een tabvolgorde toe te voegen.