Een publicatie via een derde persoon valideren

Achtergrond informatie

Als u een publicatie aangemaakt of bewerkt hebt, maar u wil dat een derde persoon (bv een collega of verantwoordelijke) het nog eens nakijkt en goedkeurt, dan kan u een mail ter kennisgeving naar die persoon sturen.

Procedure

Ga als volgt te werk om een validatie vraag te verzenden:

1. Open de Publicatie module
  2. Kies voor In aanmaak.
  3. Klik op Toon overzicht.
  4. Klik op Laten valideren laten_valideren.PNG in de meest rechtse kolom naast de gewenste publicatie.
    Resultaat: Het Validatie verzoek scherm verschijnt.
  5. Vul het e-mail formulier in en klik op OK.
    Resultaat: Een mail ter kennisgeving wordt naar de derde persoon gestuurd. De publicatie wordt verplaatst naar de Te valideren publicaties.
  6. De derde persoon kan:
    • Zelf de publicatie valideren, zie Een publicatie valideren.
    • De publicatie terugsturen naar de publicaties In aanmaak, zie hieronder.

Opgelet: De derde persoon moet wel over de nodige auteursrechrten beschikken om te kunnen valideren.

Ga als volgt te werk om een publicatie terug te sturen naar In aanmaak:

1. Open de module Publicaties.
  2. Kies voor Te valideren.
  3. Klik op Toon overzicht.
  4. Klik op Terugsturen naar In aanmaak  naast de gewenste publicatie
    Resultaat: De publicatie wordt naar Te valideren verplaatst.

Opgelet: Na deze actie wordt geen melding gestuurd