Toegangscodes voor een publicatie aanmaken

Achtergrond informatie

De gebruiker kan een Edumatic publicatie starten met een toegangscode via de Edumatic toegangscodepagina:
https://www.edumatic-online.com/teachandlearn/login/accesscode/.

De Edumatic toegangscodepagina kan van een eigen skin voorzien worden. Contacteer Televic Education voor meer informatie over gepersonaliseerde toegangspagina’s voor uw project.

Een toegangscode is een unieke code voor een sessie die aan een bepaalde gebruiker toegang geeft tot een bepaalde publicatie. Eens de sessie beëindigd is, is de code niet langer geldig.

Er zijn twee manieren om toegangscodes aan te maken:

• Ofwel selecteert u een gebruiker en maakt u een toegangscode aan voor de gebruiker.
    Deze procedure wordt gebruikt als u slechts voor één persoon een toegangscode moet aanmaken.
  • Ofwel selecteert u een publicatie en maakt u toegangscodes voor deze publicatie voor een selectie van gebruikers of een groep.
    Deze procedure wordt gebruikt als u een toegangscode wil aanmaken voor meerdere gebruikers.

Procedure

Om een toegangscode te maken voor een publicatie, ga als volgt te werk:

1. Ga in de Management module naar Toegangscodes.
  2. Zoek een publicatie door (een deel van) de naam in het zoekveld in te geven. Druk op Enter om te zoeken.
    De publicatie verschijnt dan in het overzicht.
  3. Klik op Toevoegen  rechts naast de publicaties.
    Resultaat: Een pop-up verschijnt die een lijst opgeeft van de gebruikers en hun toegangscodes voor de geselecteerde publicaties.
  4. Doe dan een van de volgende stappen:
    • Klik op Gebruiker toevoegen   als u toegangscodes wenst aan te maken voor (een) gebruiker(s).
    • Klik op Groep toevoegen  als u toegangscodes wil aanmaken voor een groep.
  5. Doe het volgende in het nieuwe scherm:
    • Selecteer de Taal van de interface (de interface taal van de Edumatic player).
    • Als u een tijdslimiet wil vastzetten voor het gebruik van toegangscodes, selecteer dan Tijdslimieten toepassen.

Opgelet: Als u tijdslimieten voor een toegangscode voor een publicatie toevoegt, kan de gebruiker de publicatie via de toegangscodes enkel tussen de start- en einddatum opstarten. Als de gebruiker probeert om vroeger of later op te starten, zal hij/zij een waarschuwing krijgen.

• Als u wenst de sessie te sluiten op een gekozen eindtijd, selecteer dan Pas vaste eindtijd toe voor afsluiten van sessie.
    • Selecteer de gebruiker(s) of groep(en) waarvoor u toegangscodes wil aanmaken.
      • Zoek een gebruiker of groep op door (een deel van) de naam in het zoekveld in te geven. Druk op Enter om te zoeken.
      • In het overzichtsveld selecteert u de gewenste gebruiker of groep.
      • Klik op OK.

Resultaat: De net aangemaakte toegangscodes worden aan het overzicht toegevoegd.
    U kan:
  6. Klik op OK om het scherm Toegangscodes te sluiten.