Wat is nieuw in versie 0.9.2?

In dit artikel zult u ontdekken wat er nieuw is in versie 0.9.2 van translationQ.

De nieuwe functies en verbeteringen in deze versie omvatten:

Laten we deze functies één voor één verkennen.

Bronteksten beheren

De Bronteksten module bevat verschillende verbeteringen en nieuwe functies voor eenvoudiger beheer:

• Sleep en drop bronteksten in mappen: u kunt nu uw bronteksten ordenen door ze in mappen te slepen en neer te zetten.
  • Brontaal gevisualiseerd: de overzichtstabel met de bronteksten bevat een kolom Brontaal waarin u nu duidelijk de geselecteerde brontaal voor elke brontekst kunt zien.
  • Knoppen om bronsegmenten toe te voegen, te verwijderen, samen te voegen en te splitsen: u kunt nu bronsegmenten toevoegen, verwijderen, samenvoegen en splitsen, niet alleen met Enter en Backspace, maar ook met duidelijke knoppen die verschijnen als u over een segment beweegt.

Opnieuw activeren van verwijderde gebruikers

Wanneer u een gebruiker uit de Administratie module in translationQ verwijdert, kon u hem niet opnieuw activeren. Nu kunt u: gewoon beginnen met het toevoegen van een nieuwe gebruiker door zijn e-mailadres in te typen, en als de gebruiker al bestaat, zal translationQ hem vragen of u hem opnieuw wilt activeren.

Nieuwe Vertaalopdrachten-module

translationQ bevat nu een nieuwe Vertaalopdrachten-module. Daar krijgt u een duidelijk overzicht van alle opdrachten die u al beschikbaar heeft gemaakt voor uw vertalers. Verder kunt u vanuit deze module nieuwe vertaalopdrachten toevoegen, de eigenschappen van bestaande opdrachten bewerken en krijgt u een voorbeeld van de opdracht die uw vertalers krijgen.

Deze nieuwe module zal de bruikbaarheid van translationQ verder verbeteren.

Overschrijven van de automatische score voor een vertaling

In de Revisiemodule kunt u nu de automatische score voor een vertaler overschrijven. Telkens wanneer een revisor een bepaalde score overschrijft, wordt deze wijziging bijgehouden en blijft deze zichtbaar. Dit geeft u een duidelijk spoor van elke wijziging en van de redenen waarom een score werd gewijzigd.