Gebruikers importeren

Achtergrond

Als u veel gebruikers heeft, is het handig als u ze in één keer aan translationQ kunt toevoegen. Dat is waarom u gebruikers in translationQ kunt importeren met behulp van een Excel-sheet.

Procedure

Ga als volgt te werk om gebruikers te importeren in translationQ:

1. Klik op het Apps pictogram  in de balk bovenaan en selecteer Administratie.
    Resultaat: De Administratie module wordt weergegeven.
  2. Klik op Gebruikers in het menu aan de linkerkant.
    Resultaat: De lijst met gebruikers wordt weergegeven.
  3. Klik op Importeren.
    Resultaat: Het Gebruikers importeren venster wordt weergegeven.
  4. Klik op Download een voorbeeldbestand en bewerk dit Excel-bestand zodat uw gebruikers in het juiste formaat kunnen worden geüpload.
  5. Klik op Kies een bestand... en selecteer het bijgewerkte Excel-bestand op uw pc.
    Resultaat: De geïmporteerde gebruikers worden weergegeven in 2 lijsten: Nieuwe gebruikers en Bestaande gebruikers. Voor bestaande gebruikers wordt het wachtwoord niet bijgewerkt.
  6. Klik op de knop Volgende.
  7. Als u alle geïmporteerde gebruikers aan één of meer groepen wilt toevoegen, selecteert u deze groepen.
  8. Klik op Opslaan.
    Resultaat: Alle gebruikers worden geïmporteerd en toegevoegd aan de juiste groep(en), indien van toepassing.

Opmerking: Er worden geen e-mails verzonden naar geïmporteerde gebruikers. U kunt bepalen wanneer en hoe hen te informeren.