7. Overschrijven van de score

Achtergrond

In translationQ wordt de score voor elke vertaling automatisch berekend op basis van het aantal gedetecteerde fouten in een vertaling en de score die op elke fout is toegepast.

Als revisor wilt u deze automatische score waarschijnlijk overschrijven en uw eigen score toepassen op basis van de algehele kwaliteit van de vertaling in plaats van de som van alle fouten. U kunt dit doen in translationQ; een record van uw overschrijving wordt opgeslagen om ervoor te zorgen dat de geschiedenis van de score van elke vertaling traceerbaar blijft.

Procedure

Om de score van de vertaling die u heeft ingediend te overschrijven, gaat u als volgt te werk:

1. Klik in de Beheersmodule op Revisies.
    Resultaat: De lijst met vertaalopdrachten wordt weergegeven.
  2. Klik op de vertaling die u heeft ingediend.
    Resultaat: De brontekst en vertaling worden weergegeven, evenals de tabbladen "Foutenoverzicht", "Feedback" en "Score".
  3. Klik op het tabblad "Score".
    Resultaat: U ziet de automatische score van 18/20 en een knop "Overschrijven".
  4. Klik op de knop "Overschrijven".
  5. Verander de score in 15/20, voeg "Mediocre performance..." toe als opmerking en klik op Opslaan.
    Resultaat: Er wordt een bevestigingsbericht weergegeven en de tabel op het tabblad Score bevat een nieuw record, zodat deze wijziging traceerbaar blijft.

Volgende stap

8. Uw revisie voltooien