3. Een activiteit toevoegen aan een les

Achtergrond

Een les in collaborationQ kan verschillende (types) activiteiten bevatten:

Type activiteit Beschrijving
Quiz/poll  Deelnemers beantwoorden één of meerdere vragen. De docent kan live resultaten zien en delen.
Spreekactiviteit Deelnemers spreken individueel en kunnen zelf een opname starten.
Conversatie Deelnemers spreken in subgroepen van 2 tot 4 deelnemers.

Om te demonstreren hoe u een activiteit aan een les toevoegt zullen we gebruik maken van een Quiz / Poll activiteit.

Procedure

Ga als volgt te werk om een (quiz/poll) activiteit aan een les toe te voegen:

1. Open uw les door erop te klikken in het portaal.
    Resultaat: Het Activiteiten menu is actief.
  2. Klik op  rechts bovenaan.
    Resultaat: Het Activiteit toevoegen scherm verschijnt.
  3. Klik op Quiz / Poll.
  4. Klik op het vraagtype dat u wilt toevoegen: Meerkeuzevraag met 1 antwoord.

Tip: Laat de muis boven een icoon zweven om het vraagtype te zien.

Resultaat: Uw activiteit is aangemaakt met een standaard naam en u kunt het geselecteerde vraagtype beginnen bewerken.
  5. Optioneel, klik op de naam van de activiteit (vb. "Nieuwe quiz") bovenaan de pagina om de naam van uw activiteit te wijzigen: Hoofdsteden.
  6. Bewerk uw vraag.
    Voorbeeld van een ingevulde meerkeuzevraag met 1 antwoord:
  7. Klik op Opslaan rechts bovenaan het scherm.
    Resultaat: Uw vraag en de Quiz / Poll activiteit zijn toegevoegd. U kunt een preview zien van de vraag die u zonet heeft toegevoegd.

Volgende stap

4. Een activiteit starten