Een PowerPoint URL aanmaken

Achtergrond

De docent kan vanuit collaborationQ een directe link naar een bepaalde Quiz / Poll activiteit maken. Een link kan enkel gemaakt worden voor een Quiz / Poll activiteit en alleen als deze de status "Niet gestart" heeft. Bij het maken van de link moet de docent een extra wachtwoord invoeren dat alleen hij kent.

Vereiste: LiveSlides

De docent moet de Liveslides PowerPoint-invoegtoepassing installeren vanaf www.liveslides.com.

Procedure

Opmerking: Een link kan enkel worden gemaakt voor Quiz/ Poll activiteiten en alleen als deze de status "Niet gestart" hebben.

Ga als volgt te werk om een PowerPoint URL aan te maken:

1. Klik op een les in het portaal.
    Resultaat: Het les overzichtsscherm wordt weergegeven, met een overzicht van de activiteiten in deze les.
  2. Klik op  naast een activiteit.
  3. Klik op PowerPoint URL maken.
    Resultaat: De PowerPoint URL aanmaken wizard verschijnt.
  4. Vul een Wachtwoord in.
  5. Klik op URL aanmaken.
    Resultaat: De URL is aangemaakt.
  6. Klik op URL kopiëren.
    Resultaat: De URL is nu gekopieerd naar uw klembord.

Volgende stap

De quiz toevoegen in PowerPoint