2. Een les toevoegen

Achtergrond

Een les is een voorbeeld van een cursus die op een bepaald moment plaatsvindt. Een les is beschikbaar voor een aantal deelnemers en/of groepen en heeft een "docent". Een les wordt weergegeven op het portaal en kan meerdere activiteiten bevatten.

Procedure

Ga als volgt te werk om een vak toe te voegen:

1. Klik op  in de rechter bovenhoek van het Portaal.
    Resultaat: De Les toevoegen wizard verschijnt.
  2. Vul de Eigenschappen voor deze les in:
    • Vul de Naam van de les in.
    • Selecteer de DatumStarttijd en Duur van de les.
    • Selecteer de Docent voor deze les. Standaard is de naam van de aangemelde gebruiker geselecteerd.
    • Selecteer het Vak waartoe deze les behoort.
    • Vink de optie Met microfoon, webcam en schermdelen aan of uit.

Opmerking: Deze optie maakt spraak- en conversatieoefeningen, schermdelen, docent intercom en discreet luisteren mogelijk.

3. Klik op Volgende rechts onderaan het scherm.
  4. Selecteer de deelnemers voor deze les en klik op >. Deelnemers zijn individuele gebruikers of volledige groepen.

Resultaat: De geselecteerde deelnemers zijn in de Geselecteerde deelnemers kolom geplaatst.

Tip: Gebruik Ctrl + klik om meerdere deelnemers en/of groepen tegelijk te selecteren.

Dubbelklik op een gebruiker of groep om deze toe te voegen aan de geselecteerde deelnemers.

4.  Klik op Opslaan.
     Resultaat: De les is toegevoegd aan uw Portaal.

Volgende stap

3. Een activiteit toevoegen aan een les