De quiz gebruiken in PowerPoint

Achtergrond

Wanneer de docent (of de deelnemers) de PowerPoint-diavoorstelling in presentatiemodus afspelen en belanden op een Liveslides dia, wordt de docent gevraagd om een wachtwoord in te voeren. Dit is hetzelfde wachtwoord dat hij heeft ingevoerd bij het maken van de beveiligde link. Indien deelnemers de dia's vooraf krijgen, zullen ze ook gevraagd worden naar dit wachtwoord wanneer ze aanbelanden op een Liveslides dia. Zij weten het juiste wachtwoord echter niet.

Procedure

Om de quiz in PowerPoint te gebruiken, gaat u als volgt te werk:

1. Open uw PowerPoint-presentatie.
  2. Druk op F5.
    Resultaat: De presentatiemodus is gestart.
  3. Voer uw wachtwoord in op de Live Slide dia.
    Opmerking: Op de dia met de quiz zien de deelnemers al een korte URL naar de quiz, zowel voordat de docent zijn wachtwoord heeft ingevoerd en terwijl de quiz aan de gang is, voltooid is of in status "Review" of "Oefenmodus" is. Door deze link kunnen deelnemers rechtstreeks toegang krijgen tot de quiz, zelfs als ze nog niet waren aangemeld bij collaborationQ.
  4. Klik op Aanmelden.
    Resultaat: De quiz wordt nu weergegeven in de PowerPoint-presentatie.
  5. Nadat u het juiste wachtwoord hebt ingevoerd, kunt u de status van de quiz wijzigen:
    • Start de quiz en bekijk live resultaten.
    • Stop de quiz.
    • Deel resultaten.
    • Ga naar de oefenmodus.