Het scherm van een individuele student monitoren

Procedure

Opmerking: Voor Google Chrome is de installatie van een extensie vereist om scherm delen te activeren. Ga naar de Apparaatinstellingen om dit zo nodig te doen.

Om het scherm van een individuele deelnemer te controleren, gaat u als volgt te werk:

1. Klik op een les.
  2. Klik op een conversatie activiteit met de status "Bezig".
  3. Klik op Deelnemers in het menu aan de linkerkant.
  4. Selecteer een deelnemer.
  5. Klik op het  symbool in de rechterbovenhoek van het scherm.
    Resultaat: U kunt het scherm van de deelnemer monitoren.

Opmerking: Wanneer de deelnemer geen toestemming geeft om zijn scherm te delen of wanneer zijn toestel of browser schermdelen niet ondersteunt, ziet u een waarschuwingspictogram naast de deelnemer in de deelnemerslijst. In dat geval kunt u het scherm van die deelnemer niet volgen.

Tip: De deelnemer krijgt de vraag om zijn scherm te delen telkens wanneer hij een les opent. Dus als hij per ongeluk op "Weigeren" heeft geklikt, kan hij terugkeren naar het portaal, de les opnieuw openen en op "Toestaan" klikken.