assessmentQ en Save Exam Browser (SEB)

Over SEB

Safe Exam Browser (SEB) is een webbrowser omgeving waarin online examens op een veilige manier kunnen worden afgenomen. De software maakt van elke computer tijdelijk een beveiligd werkstation. SEB controleert de toegang tot resources zoals systeemfuncties, andere websites en toepassingen en voorkomt dat niet-geautoriseerde bronnen worden gebruikt tijdens een examen.

Meer weten over WEB

SEB integratie in assessmentQ

In assessmentQ is SEB geïntegreerd door middel van een knop Sluiten op de assessmentQ toegangscodepagina. Deze knop stelt de kandidaten in staat om SEB na het beëindigen van hun examen af te sluiten zonder tussenkomst van een toezichter.
Deze optie is vooral interessant in het geval van BYOD (Bring Your Own Device) examens.

Organiseren van assessmentQ examens met SEB

In deze documentatie gebruiken we de assessmentQ toegangscode workflow om de organisatie van assessmentQ examens met SEB toe te lichten.

Het proces om assessmentQ examens met SEB te organiseren bestaat uit de volgende stappen:

1. Maak de toegangscodes voor uw examens aan.
    Zie Toegangscodes voor een publicatie aanmaken.
  2. Installeer SEB op uw computer en bereid het SEB configuratiebestand voor waarin u bepaalt welke processen, applicaties en acties tijdens het examen zijn toegestaan.
  3. Installeer vervolgens SEB op de computers in het examenlokaal en sla het SEB configuratiebestand op elke computer op.
    In het geval van BYOD examens (Bring Your Own Device) dient u het configuratiebestand op voorhand aan de kandidaten te distribueren. De kandidaten dienen SEB te installeren en het SEB configuratiebestand op hun computer op te slaan.
  4. Om het examen te starten:
    1. Dubbelklik op het SEB configuratiebestand om de startpagina, d.w.z. de assessmentQ toegangscodepagina, op elke computer in het examenlokaal te openen.
    2. Deel de toegangscodes uit aan de kandidaten.
  5. Sluit SEB na het examen af met de SEB exit optie(s) die u in het SEB configuratiebestand heeft gedefinieerd.

Voorbereiding van het SEB-configuratiebestand

Ga als volgt te werk om het SEB configuratiebestand voor te bereiden:

1. Download en installeer de SEB-software via https://www.safeexambrowser.org/download_en.html
  2. Open de SEB Config Tool vanaf uw computer.
  3. Open het tabblad General en geef volgende zaken in:
    1. De Start URL voor het examen.
    2. Het beheerderswachtwoord.
      Dit wachtwoord voorkomt dat de kandidaten het configuratiebestand kunnen openen.
    3. Een wachtwoord voor het afsluiten van SEB en / of een toetssequentie om SEB na het examen te kunnen afsluiten.
  4. Voeg optioneel de knop Sluiten toe aan de toegangscode pagina met behulp van de onderstaande procedure.

SEB sluitknop toevoegen aan de toegangscodepagina

Ga als volgt te werk om de knop Sluiten toe te voegen aan de toegangscodepagina, zodat de kandidaten na het examen SEB moeiteloos kunnen afsluiten:

1. Open het tabblad Exam en vul de assessmentQ link in om SEB af te sluiten:
    "https://www.assessmentq.com/closesebformyexam"
  2. Open het tabblad Browser en vul de assessmentQ suffix in: "sebassessmentq".
  3. Klik File > Save settings as om uw configuratiebestand te bewaren.

Als u ondersteuning nodig heeft bij het opzetten van het configuratiebestand, neem dan contact op met Televic Education via support@televic-education.com.

Vereisten voor het gebruik van SEB

• SEB is beschikbaar voor Windows, macOS en iOS.
  • Kandidaten moeten dezelfde versie van SEB installeren als de versie die werd gebruikt om het configuratiebestand te genereren.