De mediaplayer settings aanpassen

Achtergrond

Als auteur kunt u een aantal settings voor het afspelen van audio- en videobestanden aanpassen:

• Beperking op aantal weergaven audio/video
    Wanneer een limiet is ingesteld, kan de gebruiker de media slechts een beperkt aantal keren afspelen.

Waarschuwing: Deze instelling wordt enkel toegepast in de assessmentQ-player als de instelling beperkingen op aantal weergaven video/audio is ingeschakeld, zie Instellingen op itemniveau.

• Autoplay en weergave van de afspeelknoppen
    Wanneer autoplay is ingeschakeld, wordt het mediabestand automatisch afgespeeld wanneer de gebruiker het item opent.

Waarschuwing: De autoplay wordt niet toegepast op het eerste item van de publicatie.

Als bovendien de afspeelknoppen zijn uitgeschakeld, ziet de gebruiker de Play- en Pauzeknop niet.

• Volumeknop weergeven
    Wanneer de volumeknop is uitgeschakeld, kan de gebruiker het volume niet regelen.

• Voortgangsbalk tonen
    Wanneer de voortgangsbalk is uitgeschakeld, kan de gebruiker de voortgang niet zien.

Standaard instellingen

Standaard:

• Er is geen beperking op het aantal weergaven van audio/video.
  • De autoplay is niet geactiveerd en de gebruiker regelt het afspelen zelf met de play- en pauzeknop.
  • De volumeknop is ingeschakeld.
  • De voortgangsbalk wordt weergegeven.

Procedure

Ga als volgt te werk om de mediaplayer settings aan te passen:

1. Klik in het contentblok dat het mediabestand bevat.
  2. Selecteer de gewenste instellingen in het Blok tabblad.