Autonavigatie in de player activeren

Over autonavigatie

Als auteur kunt u autonavigatie activeren voor items met tijdslimieten.

Als een component uitsluitend items met tijdslimieten bevat, kan de gebruiker enkel voorwaarts navigeren door de items:

• Er worden geen navigatieknoppen weergegeven: de gebruiker gaat automatisch naar het volgende item wanneer de tijdslimiet van het item afloopt.
  • Er wordt geen boomstructuur getoond.
  • De knop Beëindigen wordt niet getoond: het component wordt automatisch gesloten wanneer de tijdslimiet van het laatste item afloopt.

In componenten die een mix van items met en zonder tijdslimiet bevatten, kan de gebruiker vrij door de items navigeren. Items waarvan de tijdslimiet is verstreken, worden read only weergegeven:

• Voor items met tijdslimieten worden geen navigatieknoppen of boomstructuur getoond, zolang de tijdslimiet niet is verstreken. De gebruiker gaat automatisch naar het volgende item als de tijdslimiet is verstreken.
  • De navigatieknoppen en de boomstructuur worden wel getoond voor items zonder tijdslimiet.
  • Als de gebruiker navigeert naar een item met een tijdslimiet waarvan de tijdslimiet is verstreken, wordt het item read only weergegeven, d.w.z. dat de gebruiker niet langer in staat is om het item te beantwoorden of het antwoord te bewerken.
  • Als het laatste item in het component een tijdslimiet heeft, wordt het item read only weergegeven wanneer de tijdslimiet afloopt en worden de navigatieknoppen en de knop Beëindigen geactiveerd. Het is aan de gebruiker om het component te beëindigen.

Zie ook Een tijdslimiet toevoegen aan een item.

Procedure

Ga als volgt te werk om autonavigatie te activeren voor items met tijdslimieten:

1. In de module Publicaties, open het overzicht van publicaties In aanmaak of Te valideren
  2. Klik op Wijzigen in de rechterkolom naast de gewenste publicatie.
  3. Open het tabblad Player template.
  4. Selecteer Instellingen op publicatieniveau.
  5. Selecteer Automatische navigatie naar het volgende item bij het verstrijken van de tijdslimiet: