Offline examens organiseren

Het proces om offline examen te organiseren bestaat uit de volgende stappen:

1. Aanmaken van toegangscodes voor het examen.
    Zie Toegangscodes voor een publicatie aanmaken.
  2. Genereren van het offline pakket (via API).
  3. Distribueren van het pakket (.exe-bestand) naar het testcentrum:
    het offline pakket moet op elke computer in het examenlokaal worden geplaatst.
  4. Opstarten van het offline pakket:
    de toezichter van het examenlokaal lanceert het .exe bestand op elke computer.
    Resultaat: De assessmentQ-toegangscodepagina wordt getoond.
  5. Afleggen van het examen:
    de kandidaat geeft zijn toegangscode in en legt het examen af.
    Resultaat: De kandidaat keert terug naar de toegangscodepagina. De toegangscode kan niet langer worden gebruikt op de computer van de kandidaat. De resultaten worden in een versleuteld bestand opgeslagen op de computer van de kandidaat (.aqr formaat) in dezelfde map waar het .exe bestand zich bevindt.
  6. Verzamelen van resultaten:
    de toezichter verzamelt de .aqr bestanden voor upload naar assessmentQ.
  7. Opladen van .aqr bestanden (via API).
    Resultaat: De resultaten worden getoond in de assessmentQ rapporteringsmodules.

Opmerking: Het .aqr bestand kan worden geüpload totdat de kandidaat het examen heeft beëindigd. Vanaf het moment dat het .aqr bestand van een beëindigd examen wordt geüpload, zal een foutmelding worden teruggestuurd wanneer u het .aqr bestand opnieuw probeert te opladen.