Trefwoorden in open vragen

Over trefwoorden

In een open vraag kunt u trefwoorden gebruiken:

• assessmentQ zal gedetailleerde feedback geven bij de trefwoorden die aanwezig zijn of ontbreken in het antwoord van de gebruiker.
  • Op basis van de trefwoorden in het antwoord van de gebruiker kan assessmentQ automatisch de antwoorden op de open vragen corrigeren.
  • De automatische correctie houdt rekening met negaties binnen een bepaald bereik rond de trefwoorden. Meer informatie.
  • assessmentQ berekent ook automatisch een score op basis van de trefwoorden die aanwezig zijn of ontbreken in het antwoord van de gebruiker.

Soorten trefwoorden

Er zijn vier soorten trefwoorden:

• Correcte trefwoorden:
  • Incorrecte trefwoorden (of trefwoorden die zeker niet mogen gebruikt worden):
  • Gelinkte trefwoorden (trefwoorden die samen moeten voorkomen om een score te kunnen krijgen):
  • Bonustrefwoord (een trefwoord dat een bonus score krijgt indien aanwezig):

Procedure

Ga als volgt te werk om trefwoorden toe te voegen aan een open vraag:

1. Open uw open vraag en klik in het blok Modelantwoord.
  2. Klik op mceclip0.png om een trefwoord toe te voegen.
    Resultaat: Het tabblad Trefwoord opent.
  3. In het tabblad Trefwoord:
    • Geef uw trefwoord in.
    • Duid aan dat het trefwoord correct of incorrect is door op het correctie-icoon te klikken.
    • Voeg (optioneel) feedback toe door op het feedbackicoon mceclip24.pngte klikken.
    • Als u automatisch scoren per trefwoord gebruikt en de score voor uw trefwoord wilt wijzigen, klik op mceclip23.png:
    • Als u een bonustrefwoord of gelinkt trefwoord wilt toevoegen, selecteer dan Bonustrefwoord of Gelinkt trefwoord.
    • Als u de standaardinstellingen voor de afstand tussen de twee woorden (maximaal twee woorden) of de score voor het bonustrefwoord (1 punt) wilt wijzigen, klikt u op mceclip4.png.

Meer informatie

Open vraag

Scoringsmechanismes in open vragen

Negaties rond trefwoorden

Evaluatie