Uw opdracht beveiligen met Safe Exam Browser (SEB)

Procedure

Wanneer u als auteur een toetsopdracht aanmaakt, kan u ervoor kiezen om de toets te beveiligen met Safe Exam Browser (SEB), zie Snel publiceren gebruiken:

Het .seb configuratiebestand

Het gedrag van Safe Exam Browser en de toegelaten applicaties en instellingen worden bepaald door een .seb configuratiebestand. U kunt ervoor kiezen om de standaard SEB-configuratie te gebruiken, of om uw eigen .seb configuratiebestand te uploaden.mceclip1.png

• De standaardconfiguratie van Safe Exam Browser omvat:
    • de SEB-taakbalk met
      • zichtbare reload-knop
      • zichtbare klok
      • zichtbare Quit-knop
    • actieve audiocontrole
    • video capture en webcam capture zijn toegestaan
    • geen extra toegelaten applicaties
    • geen URL filtering
    • geen spellingscontrole
  • Wanneer u een eigen, aangepaste configuratie wilt gebruiken, moet u uw eigen .seb bestand uploaden.

Indien dat bestand versleuteld (geëncrypteerd) is

moet u het Settings-wachtwoord uit Safe Exam Browser invullen, zodat assessmentQ het bestand kan decrypteren:

Het wachtwoord om SEB af te sluiten

Wanneer uw opdracht beveiligd wordt met Safe Exam Browser, moet u altijd een wachtwoord invullen om SEB te kunnen afsluiten. Dat wachtwoord mag alleen gekend zijn door de toezichter van de toets, niet door de kandidaten.

Het wachtwoord wordt typisch gebruikt om SEB voor een kandidaat af te sluiten bij een incident tijdens een toets (bijvoorbeeld wanneer hij een andere PC moet gebruiken).

Wanneer de kandidaat zijn examen in assessmentQ aflegt, wordt SEB automatisch afgesloten op de computer van de kandidaat.