Troubleshooting Safe Exam Browser: Safe Exam Browser resetten na een crash

Probleem

Na gebruik te maken van Safe Exam Browser (SEB), kan het in uitzonderlijke omstandigheden gebeuren dat u de computer niet meer kan afsluiten of heropstarten. U kan dan ook het taakbeheer niet meer openen via Ctr-Alt-Del.

Oorzaak

SEB wijzigt bepaalde instellingen van het windows-register voor de opties in het Windows-veiligheidsscherm dat door Ctr-Alt-Del wordt aangeroepen. Deze Windows-register instellingen worden niet op de juiste manier gereset als:

• uw PC gedwongen wordt gesloten terwijl SEB aan het lopen is, of
  • SEB crasht.

Oplossing

Start de volgende tool in uw Program Files-folder: SafeExamBrowser\SebWindowsServiceWCF\SebRegistryResetter.exe

Dit zorgt ervoor dat de Windows-register instellingen juist worden gereset en u opnieuw uw PC kan afsluiten of heropstarten.