Release notes assessmentQ 1.0

Video-overzicht

Wat is assessmentQ?

assessmentQ is de nieuwe naam voor Edumatic. De mogelijkheden blijven dezelfde, de content blijft beschikbaar, uw accounts blijven bestaan, alleen kunnen backofficegebruikers nu inloggen en werken in een nieuwe omgeving om items aan te maken.

assessmentQ zal stap voor stap verder groeien: alle bestaande Edumatic-modules zullen één voor één vervangen worden bij elke nieuwe release. De eerste module die nu reeds beschikbaar is, is de itembank.

Wat is de impact voor u?

Voor eindgebruikers (kandidaten, medewerkers, studenten, ...) verandert er niets.

Voor backofficegebruikers:

• Uw content blijft beschikbaar in de itembank
  • Uw bestaande accounts blijven werken
  • U kunt nog altijd inloggen op edumaticonline.com en de assessmentQ backoffice bereiken via het menu in de rechterbovenhoek.
  • Of u kunt inloggen op <uwsubdomein>.assessmentq.com om de nieuwe itembank te gebruiken.

Opmerking: Backofficegebruikers kunnen Internet Explorer 11 niet langer gebruiken om items aan te maken of te editeren. Meer informatie

In deze release note

We zullen eerst toelichten wat er nieuw is in assessmentQ, en vervolgens wat er nieuw is in de modules die nog niet beschikbaar zijn in assessmentQ.

Nieuwe features in assessmentQ:

Nieuwe features in andere modules:

We lichten deze features hieronder één voor één toe.

Nieuwe navigatie tussen de verschillende modules

assessmentQ bevat 7 verschillende modules:

• Creatie
  • Planning
  • Rapportering
  • Gebruikers
  • Metadata
  • Portaal
  • Mijn account

Sommige modules zijn enkel toegankelijk voor beheerders.

Elke module bevat een of meer submodules. Bijvoorbeeld: de Creatiemodule bevat de volgende submodules:

• Items
  • Publicaties
  • Scenario's
  • Publicatiesjabloon (vroeger player templates genoemd)
  • Media

Items is de enige submodule van de Creatiemodule die al beschikbaar is in assessmentQ 1.0. De andere submodules linken nog naar de Edumatic backoffice.

Nieuwe gebruikersinterface en itemoverzicht

De nieuwe gebruikersinterface laat auteurs

• het itemoverzicht personaliseren
  • de beschikbare schermruimte optimaal gebruiken
  • de interface aanpassen aan zijn of haar noden en taken.

Meer informatie

Krachtige zoekfunctie

In de nieuwe Items-module kunt u zoeken in

• map- en/of itemnaam
  • auteur
  • itemtype

Meer informatie

5 ondersteunde itemtypes

In de assessmentQ backoffice ziet u alle items waar u toegang toe hebt.
U kunt er al de volgende itemtypes aanmaken en editeren:

• Informatiepagina (voorheen Informatiescherm genoemd)
  • Meerkeuzevraag met 1 antwoord
  • Meerkeuzevraag met meerdere antwoorden
  • Invullen in tekst
  • Casus

De itemtypes die u nog niet kunt aanpassen in de assessmentQ backoffice moet u in de Edumatic backoffice aanpassen.

Meer informatie

Gebruiksvriendelijke itemcreatie

Bij het aanmaken van items kunt u de volgende nieuwe features gebruiken in assessmentQ:

• Autosave
  • Undo en redo
  • Een nieuwe HTML editor voor de itemcontent, hints, feedback, enz
  • Insluiten van video's van derde partijen (YouTube, Vimeo, …)
  • Veranderen van oefentype (momenteel is dit enkel mogelijk om een meerkeuzevraag met 1 antwoord te veranderen in een meerkeuzevraag met meerdere antwoorden en vice versa)
  • De editor fullscreen gebruiken
  • Instructie- en antwoordblokken naast en onder elkaar verslepen om flexibele itemlayouts te genereren

Voorbeeld:

De assessmentQ player ondersteunt alle mogelijke nieuwe layouts die u aanmaakt.

Meer informatie

Integratie van de Edumail- en Certificatiemodules

Edumail is geïntegreerd in de assessmentQ backoffice als een submodule van de Planningsmodule:

The Certificatiemodule is eveneens geïntegreerd in de assessmentQ backoffice als een submodule van de Rapporteringsmodule:

Meer informatie over Edumail en Certificatie.

Visuele editor voor complexe wiskundige en chemische formules

WIRIS is een visuele editor voor wiskundige vergelijkingen en chemische formules.

WIRIS is geïntegreerd in de HTML editor in de assessmentQ backoffice. Als auteur kunt u met behulp van deze extra editor complexe wiskunde en chemie gebruiken in de ondersteunde items.

Meer informatie

In-app begeleiding en help

assessmentQ bevat geïntegreerde help en tutorials om de gebruikers van de backoffice beter te begeleiden. We nodigen u uit om de takenlijst te doorlopen zodat u optimaal gebruik kunt maken van de backoffice.

Updates in de sessierapportering

In een sessierapport

• is de Printen-knop verhuisd naar de linkerkant.
  • is er een nieuwe Inkijken-knop toegevoegd om de sessie van de gebruiker te openen in de assessmentQ player. De sessie wordt geopend in reviewmode, d.w.z. dat er geen wijzigingen kunnen aangebracht worden. De correctie en oplossing worden getoond.

U kunt de Inkijken-knop gebruiken wanneer een item niet kan getoond worden aan de rechterkant.

Nieuw in EduMail

De nieuwste versie van Edumail geeft u meer flexibiliteit in het opzetten en opvolgen van Edumail campagnes:

• U kunt deelnemers aan een lopende campagne toevoegen en de campagne voor hen individueel herstarten. Op deze manier kan elke deelnemer een individueel leertraject volgen.
  • Ook kunt u deelnemers (die eerder waren uitgeschreven) opnieuw inschrijven, zodat de campagne voor hen wordt hervat.
  • Tot slot ziet u de score van elke deelnemer in de campagnedetails, zodat u niet meer naar de assessmentQ rapportering hoeft te gaan om de totale score per deelnemer te zien.

Meer informatie

Nieuwe API calls

Er zijn twee nieuwe API calls toegevoegd aan de Open API:

• GetAllGroups: methode om alle groepen (waar een gebruiker rechten op heeft) op te roepen in een channel.
  • UpdateGroup: methode om de naam, omschrijving en/of externe ID te updaten.

De call CreateGroup is uitgebreid met de mogelijkheid om een externe ID toe te voegen, zodat software van derde partijen kan koppelen op Groep ID in plaats van op groepsnaam.

Geïntegreerde help in de Edumatic backoffice

De Knowledge Base is toegankelijk van in de Edumatic backoffice.
Om de Knowledge Base te openen klikt u op de Help-knop in de rechterbovenhoek van de hoofding in de backoffice.

Optimalisatie in de module Scenario's

• Het aantal beschikbare items in een scenario wordt nu op de achtergrond berekend, zodat het scenario zelf sneller geopend kan worden.

Patches Edumatic 3.30.0

• Player:
    Open vraag: Optimalisatie voor het geval een instructie wordt gekopieerd en geplakt in het antwoordveld.
  • Itembank:
    Verbetering van de preview van mappen die enkel casussen bevatten.
  • Publicaties:
    • Optimalisatie van het opslaan van afbeeldingen in kopieën van publicaties.
    • Optimalisatie voor afbeeldingen in de printout van een publicatie.
  • Rapportering:
    • Optimalisatie voor de rapportering van inactieve gebruikers, ook in de Excel export.
    • Update voor de rapportering van SCORM sessies:
      • SCORM sessies blijven permanent open
      • De hoogste score in een sessie wordt bewaard
      • Resultaten worden 's nachts gepusht naar externe platformen
  • API:
    Update voor het aanmaken van sessies voor testpublicaties.
  • LTI:
    • Optimalisatie voor taalinstellingen voor gebruikers aangemaakt via LTI.
    • Optimalisatie voor het aanmaken van een sessie voor testpublicaties.

Gekende problemen

• Aanmaken van Matrixvragen: inline afbeeldingen worden niet toegelaten in de hoofding van matrixvragen.
  • Ondersteuning van IE11:
    Microsoft raadt Edge aan als uw default browser. Edge is sneller en beter dan IE11.