2. Items aanmaken

Achtergrond

In de assessmentQ backoffice worden items aangemaakt in de Items module. De Items module is een submodule in de Creatie module. Meer informatie.

U kunt de volgende item types aanmaken in de assessmentQ backoffice:

• Informatiepagina
  • Meerkeuze met 1 antwoord
  • Meerkeuze met meerdere antwoorden
  • Meerkeuzematrix
  • Invullen in tekst
  • Casus
  • Dropdown in tekst
  • Slepen in tekst
  • Slepen in kolommen
  • Verticaal ordenen
  • Verbinden

De overige item types kunt u aanmaken in de assessmentQ backoffice. In de Edumatic backoffice worden de items aangemaakt in de itembank. Meer informatie.

De procedure hieronder beschrijft het maken van een item in de assessmentQ backoffice.

Procedure

Ga als volgt te werk om een nieuw item aan te maken:

1. Open de module Items in de assessmentQ backoffice en ga naar de map waarin u uw item wilt aanmaken en klik Toevoegen rechtsboven.
  2. Selecteer het type item van uw keuze.
    Resultaat: Het inhoudsvenster wordt geopend.
  3. Geef de naam in van uw item in de breadcrumb bovenaan. Klik buiten het naamveld om te bevestigen.
  4. Geef de instructie in:
    • Klik in het inhoudsblok.

Resultaat: De teksteditor wordt geopend. U kunt nu tekst, afbeeldingen, video, etc. invoeren. Meer informatie.
    • Klik op Blok toevoegen om een of meerdere inhoudsblokken toe te voegen.
      Het voordeel van werken met meerdere blokken is dat je ze naast elkaar kunt plaatsen. Meer informatie.
  5. Klik in het antwoordblok om uw vraag toe te voegen.

Opmerking: De procedure om een vraag toe te voegen verschilt afhankelijk van het itemtype dat u hebt geselecteerd. Meer informatie.

6. Klik op Voorbeeld om uw item uit te proberen.
  7. Als uw item klaar is voor gebruik in een publicatie, wijzigt u de status naar Goedgekeurd in de itemtab.

Volgende stap

2. Publiceren van items uit een map