Meerkeuzematrix

Achtergrond

Het meerkeuzematrix-itemtype is een meerkeuzeoefening die is opgebouwd als een tabel. De kolommen (behalve de eerste kolom) bevatten opsommingstekens voor de verschillende antwoorden.

Procedure

Ga als volgt te werk om een Meerkeuzematrix te maken/bewerken:

1. Klik  in de map waarin u uw item wilt toevoegen.
  2. Selecteer Meerkeuzematrix.
    Resultaat: Het inhoudsvenster van het item wordt geopend.
  3. Voer de naam van het item in de breadcrumb bovenaan in.
  4. Vul uw instructies in het bovenste blok in.
  5. Stel uw matrix samen in het interactieblok.
  6. 2 rijen en 2 kolommen zijn er al, voeg een extra rij toe door op + Rij en een extra kolom door op + Kolom te klikken.
    Om een rij of een kolom te verwijderen, klikt u op .
  7. Klik in de kop van de rijen of kolommen om vragen en antwoorden of trefwoorden toe te voegen.

Tabblad Blokkeren

Wanneer u op het interactieblok klikt en het tabblad Blok selecteert:

• kunt u schakelen tussen de artikeltypen Meerkeuzematrix, Informatiepagina, Meerkeuze met 1 antwoord en Meerkeuze met meerdere antwoorden.
  • u kunt een tabelrand toevoegen en verwijderen.
  • u kunt elke rand van de matrix dikker maken.
  • u kunt elke tweede rij een aparte kleur geven.

• u kunt kiezen of één antwoord per rij of één antwoord per kolom mogelijk is.

Tabblad Keuze

Wanneer u een keuze selecteert, wordt het tabblad Keuze geopend en kunt u feedback toevoegen:

• als het gegeven antwoord juist is.
  • als het gegeven antwoord fout is.