Een nieuwe opdracht maken

Procedure

Ga als volgt te werk om handmatig een nieuwe opdracht te maken:

1. Ga naar de module Opdrachten binnen Creatie en klik op +Toevoegen.
    Resultaat: Het Opdracht toevoegen scherm verschijnt.mceclip0.png
  2. Selecteer het type opdracht dat u wilt toevoegen: een oefening of toets.
    Resultaat: Het Overzicht tabblad van de opdracht verschijnt.
  3. Voer de naam van de opdracht in, en optioneel een beschrijving. Uw instellingen worden automatisch opgeslagen.
  4. Klik op het Items tabblad.
    Resultaat: U zult zien dat uw opdracht standaard één leeg onderdeel bevat.
  5. Selecteer het onderdeel en klik op de knop Items toevoegen.
    Resultaat: De Items toevoegen popup verschijnt.
  6. Selecteer een of meerdere items of mappen en klik op Toevoegen
    Resultaat: De popup wordt gesloten en de geselecteerde items zijn toegevoegd aan het geselecteerde onderdeel.
  7. Om nog een onderdeel toe te voegen, klik op de knop Onderdeel toevoegen en herhaal stap 5 en 6.
  8. Klik op het tabblad Gedrag en selecteer de opdrachtsjabloon die u wilt gebruiken.
  9. Als uw opdracht een toets is, klikt u op het tabblad Beveiliging en selecteert u de beveiligingsinstellingen die u wilt toepassen.

Tip: Voor meer informatie, zie Uw opdracht beveiligen met Safe Exam Browser

10. Klik op het tabblad Resultaat, definieer wat u de gebruiker wilt laten zien wanneer hij klaar is met de opdracht, en kies of u een bevestigingse-mail wilt sturen, en welk sjabloon voor de inzage moet worden gebruikt.

Tip: De standaardberichten die worden weergegeven wanneer u slaagt of niet slaagt voor de opdracht, worden bepaald in het geselecteerde opdrachtsjabloon.

Resultaat: Uw opdracht wordt automatisch opgeslagen en is klaar om te worden gereviewd of goedgekeurd.