Een opdracht aanpassen

Achtergrond

Wanneer een opdracht de status Klad, Te reviewen of gereviewd heeft, kunt u de inhoud en eigenschappen ervan zonder enige beperking aanpassen. Al uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Wanneer een opdracht de status Goedgekeurd heeft, kan deze worden ingepland voor uw gebruikers. Dat wil zeggen dat u de opdracht kunt gebruiken in een planning op het assessmentQ portaal, u kunt toegangscodes maken voor de opdracht, u kunt Edumail campagnes maken met deze opdracht, enz. Omdat een goedgekeurde opdracht kan worden ingepland, wordt deze niet meer automatisch opgeslagen.

Wanneer een opdracht de status Live heeft, zijn er gebruikers die de opdracht hebben gestart en waarvan de resultaten zijn opgeslagen. Daarom kan een live opdracht niet meer worden aangepast. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in een live opdracht, moet u deze dupliceren en opnieuw inplannen.

Procedure

Ga als volgt te werk om een goedgekeurde opdracht te bewerken:

1. Ga naar de module Opdrachten binnen Creatie.
  2. Klik op de goedgekeurde opdracht die u wilt bewerken.
    Resultaat: de opdracht wordt geopend.
  3. Klik op de Aanpassen knop mceclip2.png in de rechterbovenhoek.
    Resultaat: De opdracht wordt geopend in de Bewerken modus. U moet uw wijzigingen opnieuw opslaan door op de knop Opslaan te klikken.
  4. Wijzig de inhoud of instellingen die u wilt wijzigen.
  5. Klik op de knop Opslaan om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen worden toegepast. U kunt optioneel een opmerking toevoegen waarin u uitlegt wat u hebt gewijzigd of waarom. De opmerking wordt weergegeven in de opdrachtgeschiedenis.
    Resultaat: Uw opdracht werd opgeslagen.

Waarschuwing: Het is mogelijk dat u een foutmelding krijgt wanneer u uw wijzigingen wilt opslaan. Dit kan gebeuren als er gebruikers zijn die met deze opdracht zijn begonnen terwijl u bezig was met het bewerken ervan. Als zij de opdracht al hebben gestart, kunt u uw wijzigingen niet meer opslaan omdat de status van de opdracht automatisch Live is geworden.