Een SCORM-opdracht maken

Achtergrond

In assessmentQ is het mogelijk om SCORM pakketten af te spelen. Dit is een aparte module die slechts voor enkele klanten is geactiveerd.

Opmerking: Als u SCORM-pakketten in uw assessmentQ-omgeving wilt activeren, neem dan contact op met uw account manager.

Aangezien SCORM-pakketten worden aangemaakt in auteurstools van derden, en dus niet in assessmentQ, heeft u minder mogelijkheden wanneer u er in assessmentQ mee werkt, bijvoorbeeld:

• U kunt een SCORM-opdracht niet naar iemand anders sturen om te reviewen
  • De statussen Te reviewen en Gereviewd zijn dus niet van toepassing op SCORM-pakketten.
  • U beschikt niet over de tabbladen Items, Gedrag, Beveiliging of Resultaten voor SCORM-opdrachten in assessmentQ, aangezien de inhoud en het gedrag van het SCORM-pakket in andere tools worden bepaald.
  • U kunt geen bevestigingsmail sturen naar een gebruiker die een SCORM-pakket heeft voltooid.
  • Opdrachtsjablonen zijn niet van toepassing op SCORM-pakketten.

Procedure

Om een SCORM-opdracht in assessmentQ te maken, gaat u als volgt te werk:

1. In de module SCORM-opdrachten, klik op Toevoegen.
    Resultaat: Er wordt een nieuwe SCORM opdracht aangemaakt. Deze heeft de status Klad.
  2. Voer de naam van de opdracht in de bovenste balk in.
  3. In het tabblad Overzicht, voer een (optionele) beschrijving van de SCORM-opdracht in. U kunt de opdracht ook delen met andere backofficegebruikers onder Toegang.
  4. Selecteer op het tabblad SCORM-pakket een bestaand SCORM-pakket op uw PC en geef aan of u de hoofding van de assessmentQ-player wel of niet boven aan het SCORM-pakket wilt weergeven.
  5. Klik op de knop Goedkeuren om de opdracht goed te keuren.
    Resultaat: U kunt de SCORM-opdracht net als elke andere opdracht in assessmentQ inplannen.