Sessies ontgrendelen

Context

In het geval van sterk beveiligde examens kunnen de sessies van de deelnemers worden vergrendeld. Een sessie die is vergrendeld kan niet worden hervat of een tweede keer tegelijkertijd worden gestart.

Als een deelnemer echter een computer- of internetprobleem heeft en zijn examen op een andere PC moet voortzetten of zijn eigen PC opnieuw moet opstarten, moet zijn sessie eerst door de toezichter worden ontgrendeld. Als de sessie niet ontgrendeld is, kan de deelnemer zijn sessie niet meer starten of hervatten.

Sessies kunnen worden vergrendeld via de instellingen van het opdrachtsjabloon De sessie vergrendelen of via API.

Procedure

Om alle sessies van een examen te ontgrendelen, gaat u als volgt te werk:

1. Klik in de module Toezicht op de drie puntjes naast het examen van uw keuze.
  2. Selecteer Sessie ontgrendelen.
    Resultaat: De deelnemers zullen hun sessie kunnen hervatten. Zodra hun sessie gestart wordt, zal deze automatisch weer vergrendeld worden.

Om een selectie van sessies te ontgrendelen, gaat u als volgt te werk:

1. Klik in de module Toezicht op het examen waarvoor u sessies wilt ontgrendelen.
    Resultaat: U ziet alle sessies van het examen dat u selecteerde.
  2. Filter op de gebruiker(s) en/of gebruikersgroep(en) van uw keuze.
    Resultaat: De sessies van de gefilterde gebruikers en/of gebruikersgroepen worden opgelijst.
  3. Als u de sessie van een gebruiker wilt ontgrendelen, klik dan op de drie puntjes naast de sessie van uw keuze. Anders, klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek om meerdere sessies tegelijk te ontgrendelen.
  4. Selecteer Sessie ontgrendelen.

Resultaat: De deelnemers zullen in staat zijn om hun sessie te hervatten. Zodra hun sessie wordt geopend, wordt deze automatisch weer vergrendeld.