Zelfregistratie met groepscode gebruiken

Over zelfregistratie

De zelfregistratie met een groepscode stelt gebruikers in staat om zichzelf te registreren in assessmentQ en zichzelf toe te voegen aan een gebruikersgroep. Op deze manier hebben ze automatisch toegang tot alle planningen op het assessmentQ portaal die u voor deze gebruikersgroep heeft ingepland.

Deze zelfregistratie met groepscode wordt typisch gebruikt om planningen beschikbaar te maken voor externe klanten. U geeft uw externe klant zijn eigen groepscode en u bepaalt welke planningen deze externe klant kan zien door de overeenkomstige groep aan uw planningen te koppelen.

Dankzij de zelfregistratie wordt uw administratief werk tot een minimum beperkt. U hoeft uw klant alleen de groepscode te geven en de registratie wordt door de eindgebruikers zelf gedaan.

Opmerking: Indien u geïnteresseerd bent in het gebruik van de zelfregistratie, gelieve Televic Education te contacteren via support@televic-education.com.

Voorbereiding

Ga als volgt te werk om de zelfregistratie voor een bepaalde klant voor te bereiden:

1. Maak een aangepaste gebruikersgroep aan (één groep per klant), zie Een nieuwe groep aanmaken
  2. Maak een planning aan met één of meerdere opdrachten en koppel deze groep aan uw planning, zie Een planning aanmaken.
  3. Voorzie uw klant van:
      • de URL van het zelfregistratieformulier:

De URL voor zelfregistratie is https://<uwsubdomein>.assessmentq.com/register. Als de zelfregistratie niet is ingeschakeld voor uw omgeving, komt de gebruiker terecht op de standaard assessmentQ aanmeldpagina.

• de groepscode:
        U vindt de groepscode in de Edumatic backoffice onder Management > Groepen. Bewerk uw gebruikersgroep en kopieer de groepscode naar uw klembord.

Invullen van het zelfregistratieformulier

De eindgebruikers kunnen de zelfregistratie als volgt invullen:

1. Open de zelfregistratiepagina op https://<uwsubdomein>.assessmentq.com/register.
  2. Vul uw naam en e-mailadres in en voer de groepscode in die u van de beheerder heeft ontvangen.
  3. Klik op Registreren.
    Resultaat: U ontvangt een e-mail om uw wachtwoord in te stellen.
  4. Stel uw wachtwoord in en meld u aan.
    Resultaat: Op het assesmentQ portaal ziet u de planningen die beschikbaar zijn voor uw groep.

Opmerking: Een gebruiker kan zich slechts eenmaal registreren met hetzelfde e-mailadres, dus er is momenteel een beperking dat een gebruiker slechts deel kan uitmaken van één groep wanneer u zelfregistratie gebruikt.