Slepen in kolommen

Procedure

Ga als volgt te werk om een Slepen in kolommen te maken/bewerken:

1. Klik mceclip0.pngin de map waarin u het item wil toevoegen.
  2. Selecteer Slepen in kolommen.
    Resultaat: Het inhoudsvenster van het item wordt geopend.
  3. Vul bovenaan in de breadcrumb de naam van het item in.
  4. Klik in het inhoudsblok en vul de instructies in.
  5. Voeg een titel en/of afbeelding toe aan elke kolom.
  6. Klik op een kolom en voeg de juiste antwoorden voor deze kolom toe.
    Alle antwoorden zijn standaard correct.
    • Klik opmceclip5.png om een juist antwoord te veranderen in een onjuist antwoordmceclip6.png.
      Een onjuist antwoord hoort in geen enkele kolom.
    • Om feedback toe te voegen aan een gegeven antwoord in een kolom, klik op het feedbackpictogrammceclip7.png.
  7. Als u wil:
    • een extra kolom toevoegen, klik op mceclip3.png.
    • een kolom verwijderen, klik op mceclip2.png.
    • manoeuvreren tussen de verschillende kolommen, klik op de pijltjes rechtsonder:
  8. Klik op Voorbeeld om het item uit te proberen.

Item specifieke opties

Bij het openen van het antwoordblok, opent het tabblad Blok, en kan je:

• het itemtype Slepen in kolommen wijzigen in:
  • de breedte van de kolommen aanpassen:
  • de afbeeldingen in de kolomkoppen automatisch schalen en inzoomen in de player toelaten (alleen als het beeld groter is dan 500 pixels, anders verschijnt het zoompictogram niet).

Extra opties

Meer informatie over het toevoegen van activa, het toevoegen van feedback, het selecteren van het juiste scoringsmechanisme, etc. in de sectie De assesmentQ item bank.