Verticaal ordenen

Procedure

Ga als volgt te werk om een Verticaal ordenen te maken/bewerken:

1. Klik opmceclip0.pngin de map waarin u het item wil toevoegen.
  2. Selecteer Verticaal ordenen.
    Resultaat: Het inhoudsvenster van het item wordt geopend.
  3. Vul bovenaan in de breadcrumb de naam van het item in.
  4. Klik in het inhoudsblok en vul de instructies in.
  5. Voeg eventueel een titel en/of afbeelding toe in de kolomkop.
  6. Voer de elementen in de juiste volgorde in de kolom in.
    • Klik opmceclip1.pngom extra elementen toe te voegen.
    • Klik op een element om feedback toe te voegen aan dit element.
  7. Als u wil:
    • een extra kolom toevoegen, klik opmceclip3.png.
    • een kolom verwijderen, klik opmceclip0.png.
    • manoeuvreren tussen de verschillende elementen, klik dan op de pijlen rechtsonder:
  8. Klik op Voorbeeld om het item uit te proberen.

Opmerking: In Verticaal ordenen is het niet mogelijk om de volgorde van de elementen in de eerste kolom vast te leggen. Als u deze optie wilt gebruiken, kunt u het itemtype Matching gebruiken.

Item-specifieke opties

Wanneer u het tabblad Item selecteert, kunt u het item Verticaal ordenen omzetten in:

Wanneer u het antwoordblok opent en het tabblad Blok selecteert, kunt u:

• de kolomkoppen verbergen:
  • de breedte van de kolommen aanpassen:
  • de afbeeldingen in de kolomkoppen automatisch schalen en inzoomen in de player toelaten (alleen als het beeld groter is dan 500 pixels, anders verschijnt het zoompictogram niet).
    Note: wanneer je zelf de grootte van de afbeelding wil bepalen, vink je dit uit.

Extra opties

Meer informatie over het toevoegen van assets, het toevoegen van feedback, het selecteren van het juiste scoringsmechanisme, etc. in De assessmentQ itembank.