Een planning aanmaken

Achtergrond

De module Planningen is een submodule van de module Afname. Hiermee kunt u één of meer opdrachten inplannen voor individuele gebruikers of groepen. De ingeplande opdracht(en) worden zichtbaar voor deelnemers op de assessmentQ portaal.

Procedure

Ga als volgt te werk om een planning te maken:

1. Klik in de module Afname op Planningen.
    Resultaat: de lijst met planningen waartoe u toegang heeft verschijnt.
  2. Voeg een nieuwe planning toe door te klikken op de knop +Toevoegen in de rechterbovenhoek.
    Resultaat: een blanco planning wordt geopend.
  3. Voeg de titel van uw planning toe bovenaan. Merk op dat deze titel zichtbaar zal zijn voor de deelnemer.
  4. Voeg de timing toe aan uw planning. Kies een begin- en einddatum. Gedurende deze periode zijn de opdrachten in de planning beschikbaar op het portaal van de deelnemer.
  5. Voeg een of meer opdrachten toe aan de planning. Alleen goedgekeurde of live opdrachten kunnen worden toegevoegd.
  6. Voeg gebruikers of groepen toe aan uw planning door te klikken op +Gebruiker toevoegen of +Groep toevoegen.
  7. Kies:
    • wanneer u een e-mail notificatie wilt laten versturen (voor het begin of voor het einde van een planning)
    • wie de notificatie ontvangt (alle deelnemers of deelnemers die niet gestart zijn)
  8. Klik op Publiceren in de rechterbovenhoek om de planning te publiceren. De planning zal beschikbaar zijn op de portaal zodra de starttijd is bereikt.